Je winkelwagen is momenteel leeg
Bijzondere verhalen uit het bewegingsonderwijs
In 1926 schreef Theo Thijssen De gelukkige klas, over meester Staal, onderwijzer op een Amsterdamse volksschool. Die is er gewoon een van dertien in een dozijn. Hij heeft dus best vaak het gevoel zijn greep op de klas even kwijt te zijn. Maar er zijn ook momenten dat het hem lukt alle kinderen hun kans te geven, ongeacht hun mogelijkheden, ongeacht hun afkomst. Dat hij erin slaagt ze vertrouwen te geven in eigen kunnen. Dat hij het voor elkaar krijgt te ‘strooien met stukjes geluk’.
Dat overkomt zeker de bewegingsonderwijzers in dit boek. Nou ja, het overkomt ze niet, ze boksen het voor elkaar, ze doen het zelf – dat heet vakmanschap.
Lees over Els (13) die tranen van geluk huilt als ze voor het eerst over de kast springt. Over Anne, voor wie de hele wereld aan haar voeten ligt nu ook zij de koprol kan. Over Fenna, die de voor haar te hoge lat gewoon wat lager legt en zo ook kan wat de anderen kunnen. Over Olaf, die ‘achterloopt’ maar nu wel zonder zijwieltjes fietst. En over die andere bijzondere kinderen.
Ze zijn allemaal gelukkig omdat ze worden gezien en omdat het hun is gelukt. Draait het daar uiteindelijk niet om?
Items van productcarrousel